Rapportage-templates

Inhoud

Rapportage-templates

Wanneer u in het webportaal een registratie wilt exporteren als een PDF of Word document, dan wordt deze gegenereerd op basis van een standaard template waarmee de registratie in een standaard opmaak gegoten wordt. Alle informatie die in de registratie staat wordt uiteraard overgenomen. Er wordt daarnaast een logo op elke pagina getoond en ook de data waarmee het exportdocument te herleiden is, is opgenomen. Wat echter te verwachten valt met een standaard template, is dat elke export er hetzelfde uitziet.

Met de Template module kunt u de opmaak van deze exports aanpassen aan uw eigen wensen. U kunt verschillende templates maken en uploaden naar uw Gappless webportaal waar u ze beheert. Deze templates kunnen vervolgens toegevoegd worden aan projecten en activiteiten.

Docmosis: Template based Document Generation Software

De module maakt gebruik van Docmosis, een softwareapplicatie waarmee de documenten gegenereerd worden. Deze applicatie zorgt ervoor dat de data van een registratie in het exportdocument komt te staan op de manier zoals u dat aangegeven hebt in het template. Deze templates kunnen worden gemaakt met programma’s waar de meeste mensen bekend mee zijn, zoals Microsoft Word of LibreOffice.

Voor meer informatie over hoe Docmosis werkt, klikt u hier.

Downloads

Om u op weg te helpen bij het maken van uw eigen template hebben we een handleiding gemaakt welke u hier kunt downloaden. Ook stellen we onze standaard template beschikbaar die als basis gebruikt kan worden.

Voor meer informatie over hoe rapportage-templates beheerd kunnen worden in Gappless, gaat u naar het artikel Het webportaal > Bedrijfsniveau > Rapportage-templates.

Heeft u interesse in deze module? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.