Support

Inhoud

Support

Wanneer u met Gappless gaat werken, dan kan het natuurlijk zijn dat u op een gegeven moment een vraag heeft, feedback wilt geven of tegen een probleem aanloopt. Wij zijn er om u hier zo goed mogelijk mee te helpen. U kunt gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

Gappless Help

Dat is deze website. Met een overzichtelijke menustructuur, een zoekveld en verwijzingen naar gerelateerde artikelen proberen we het u zo eenvoudig mogelijk te maken om uw kennis en inzicht van ons product te vergroten.

Key user

Elk van onze klanten heeft minstens één persoon rondlopen, die key user is. Deze persoon heeft een goede kennis van het platform en is vaak ons directe contactpersoon. Intern zou bekend moeten zijn wie deze persoon is binnen uw bedrijf. Naast deze website kunt u natuurlijk ook bij de key user terecht. In de meeste gevallen heeft hij een antwoord of een oplossing. Mocht dit niet zo zijn, dan kan hij direct contact met ons opnemen voor verdere hulp.

Ticketsysteem

Komt u er toch niet helemaal uit op deze website en is de key user niet bereikbaar, dan kunt u een mailtje sturen naar support@gappless.com.

Beter nog is om naar onze supportpagina te gaan. U kunt hier een account aanmaken en vervolgens uw vragen, feedback en eventuele problemen via tickets naar ons versturen. Via dit ticketsysteem houden wij u op de hoogte van de status van uw uitstaande ticket(s) en kunnen wij makkelijk contact met u houden.

Telefonisch contact

Heeft u dringende vragen? Belt u dan +31 (0)20 760 80 70.