Support

Inhoud

De beste support

Wanneer u gaat werken met Gappless, dan kan het natuurlijk zijn dat u op een gegeven moment een vraag heeft, feedback wilt geven of tegen een probleem aanloopt. Wij zijn er natuurlijk om u hier zo goed mogelijk mee te helpen.

U heeft de beschikking over de volgende opties:

Gappless Help

Dat is deze website. Met een overzichtelijke menustructuur, een zoekveld en verwijzingen naar gerelateerde artikelen proberen we u zo goed mogelijk te helpen om vooruit te kunnen blijven gaan met Gappless.

Key user

Elk van onze klanten heeft minstens één persoon rondlopen, die key user is. Deze persoon heeft een goede kennis van het platform en is (vaak) ons directe contactpersoon. Intern zou bekend moeten zijn wie deze persoon is binnen uw bedrijf.

U kunt naast de help-website natuurlijk ook bij deze key user terecht. In de meeste gevallen heeft hij een antwoord of een oplossing. Mocht dit niet zo zijn, dan kan hij direct contact met ons opnemen.

Ticketsysteem

Komt u er toch niet helemaal uit op deze website en is de key user niet bereikbaar, dan kunt u een mailtje sturen naar support@gappless.com.

Beter nog is om naar onze supportpagina te gaan. Door hier een account aan te maken, heeft u de mogelijkheid om uw vraag, feedback of probleem als een ticket in te sturen naar ons. Via dit ticketsysteem blijft u op de hoogte van de status van uw ticket(s) en kunnen wij heel makkelijk contact met u houden per ticket.

Telefonisch contact

Heeft u dringende vragen? Belt u dan +31 (0)20 760 80 70.