Tabeloverzichten

Algemeen

Tabeloverzicht voorbeeld

De tab Tabeloverzicht wordt getoond naast de verschillende bomen in het webportaal. Het tabeloverzicht toont alle items die in de boom staan in een grid. Dit geeft een duidelijk overzicht van de inhoud van een boom en helpt u om een item snel te kunnen vinden in de boom.
In sommige gevallen kunt u in een tabeloverzicht ook de status van een of meerdere items aanpassen. Dit scheelt tijd, want u hoeft de items niet eerst op te zoeken in de boom voordat u deze actie kunt uitvoeren.
Grids bieden in het Gappless webportaal bepaalde functionaliteit. In het artikel Grids kunt u lezen welke functionaliteit dit is. Naast deze functionaliteit bieden tabeloverzichten nog een paar extra functies in relatie tot de bijbehorende boom. Deze worden hieronder toegelicht.

Extra functies

Vind in boom

Een makkelijke manier om een item in een boom te vinden, is de functie Vind in boom. Deze functie is vooral handig wanneer een boom uit vele items bestaat. U voert uw zoekterm(en) in het zoekveld in en als u het item gevonden hebt, dan selecteert u deze en klikt u op Vind in boom. Vervolgens wordt het item aan u getoond in de boom.

Status bewerken

In de tabeloverzichten van de objectenboom en de werkpakkettenboom heeft u de mogelijkheid om de status van een of meerdere items aan te passen. Dit doet u door in het overzicht een selectie van items te maken en vervolgens op Status bewerken te klikken. In de pop-up kiest u de nieuwe status en bevestigt u uw keuze door op Opslaan te klikken. De status van de items is nu aangepast.