Projectactiviteiten aanmaken

Inhoud

Projectactiviteiten aanmaken

1. Zorg dat u over de juiste rol beschikt om projectactiviteiten aan te kunnen maken.
  2. Ga naar projectniveau.
  3. Klik in het menu van een project op Algemeen en vervolgens op Projectactiviteiten.

Categorie aanmaken

1. Klik op Categorie in de tab Activiteitenboom.
  2. Vul Naam in (verplicht) en eventueel Code en Omschrijving.
  3. Klik op Opslaan.
  4. De categorie is aangemaakt en wordt getoond in de activiteitenboom op hoofdniveau.

Subcategorie aanmaken

1. Selecteer de categorie waar u een subcategorie aan wilt toevoegen.
  2. Klik op in de regel van deze categorie.
  3. Herhaal de stappen 2 en 3 van Categorie aanmaken.
  4. De subcategorie is aangemaakt en wordt getoond in de activiteitenboom in de geselecteerde categorie.

Categorie wijzigen in een activiteit

1. Selecteer de categorie die u wilt wijzigen in een activiteit.
  2. Klik in het detailoverzicht op Wijzig in Activiteitsjabloon.
  3. De categorie is gewijzigd in een activiteit.

Zolang een categorie geen onderliggende items bevat kan hij gewijzigd worden.

Projectactiviteit aanmaken op hoofdniveau

1. Klik op Nieuw in de tab Activiteitenboom.
  2. Vul Naam in (verplicht) en eventueel Omschrijving.
  3. Klik op Opslaan.
  4. De activiteit is aangemaakt en wordt getoond in de activiteitenboom op hoofdniveau.

Projectactiviteit aanmaken in een categorie

1. Selecteer de categorie waar u een activiteit aan wilt toevoegen.
  2. Klik op in de regel van deze categorie.
  3. Herhaal de stappen 2 en 3 van Projectactiviteit aanmaken op hoofdniveau.
  4. De activiteit is aangemaakt en wordt getoond in de activiteitenboom in de geselecteerde categorie.

Bedrijfsactiviteit toevoegen

1. Klik op Bedrijfsactiviteit toevoegen in de tab Activiteitenboom.
  2. Selecteer de bedrijfsactiviteiten die u wilt toevoegen aan het project:
    • U kunt de hele activiteitenboom in één keer selecteren door de bovenste checkbox aan te vinken.
    • Als u een hoofd- of subcategorie aanvinkt, dan worden automatisch alle onderliggende items van de categorie geselecteerd.
    • U kunt uiteraard ook losse activiteiten selecteren door deze apart van elkaar aan te vinken.
  3. Klik op Opslaan.
  4. De bedrijfsactiviteiten zijn toegevoegd en staan nu in de activiteitenboom van het project.
Wilt u een bedrijfsactiviteit toevoegen, maar wordt deze niet getoond?
Controleer dan of de status van de activiteit op Actief staat in de bedrijfsactiviteitenboom.

Bewerken

1. Selecteer de activiteit of (sub)categorie waarvan u gegevens wilt bewerken.
  2. Klik rechts in het detailoverzicht op Bewerken.
  3. Om de bewerking te voltooien klikt u op Opslaan.

Verplaatsen

1. Plaats de cursor op in de regel van de activiteit of (sub)categorie die u wilt verplaatsen.
  2. Houdt de muisknop ingedrukt, sleep het item naar de gewenste locatie in de boom en laat de muisknop los.
  3. Het item is verplaatst.

Als een (sub)categorie onderliggende items bevat, dan zullen deze ook verplaatst worden.

(Sub)categorie in- en uitklappen

1. Klik op in de regel van een (sub)categorie om deze uit te klappen.
  2. Klik op in de regel van een (sub)categorie om deze in te klappen.

Is het pijltje zwart? Dan bevinden er zich items in de categorie. Is het pijltje grijs? Dan is de categorie leeg.

Verwijderen

1. Selecteer de activiteit of (sub)categorie die u wilt verwijderen.
  2. Klik op in de regel van het item.
  3. Klik op Ja.
  4. Het item is verwijderd.
Een (sub)categorie mag geen onderliggende items hebben.
Een activiteit kan verwijderd worden zolang het de status Concept heeft.

Voor meer informatie over de activiteitenboom op projectniveau gaat u naar het artikel Het webportaal > Projectniveau > Mijn projecten > Projectactiviteiten.