Voorbereiding

Inhoud

Voorbereiding

Elk bedrijf heeft contracten waarmee aangetoond moet worden welke activiteiten uitgevoerd worden.

Deze activiteiten, waar of waarop, en met welke frequentie zijn dan al reeds uitgespecificeerd.

Objecten, activiteiten en locaties invullen

Aangezien alle mogelijke objecten, locaties en activiteiten van tevoren bekend zijn, kunnen deze van tevoren in het systeem worden gezet.

Dit kan gedaan worden vanuit de portal.

Objecten

Een object is iets waar een activiteit of handeling op uitgevoerd kan worden.

Een object kan één groot object zijn zoals een straat. Echter, een object kan ook iets heel kleins zijn zoals een putdeksel. Een object kan uit meerdere objecten bestaan. Denk aan een straat, die bestaat uit het wegdek, de stoep en de putdeksels, dus 1 groot object wat bestaat uit 3 kleine objecten.

Objecten zijn een belangrijk deel van het registratiesysteem van Gappless.

Locaties

Een locatie is de plek waar een activiteit of handeling verricht kan worden.

In tegenstelling tot een object, is een locatie definitief op zichzelf. In Gappless kunnen locaties wel in een categorie onderverdeelt worden om het overzicht te behouden.

Activiteiten

Activiteiten zijn de afgesproken handelingen die verricht moeten worden bij bepaalde werkzaamheden.

Een voorbeeld van een werkzaamheid is bijvoorbeeld het aanleggen van een nieuwe stoep.

Dit kan onderverdeeld worden in de volgende activiteiten:

Het egaliseren van de grond kan echter ook gedaan worden bij andere werkzaamhededen zoals het verwijderen van bomen.

Een activiteit is een eenvoudige handeling die gedefiniëerd kan worden en herbruikt kan worden.

Werkpakketten

Wanneer er werk gedaan moet worden, moet er een combinatie van objecten, locaties en activiteiten naar een app-gebruiker gestuurd worden.

In Gappless noemen we zo’n bundel een werkpakket.

Een werkpakket is een verzameling van locaties, objecten en activiteiten die logisch samenhangen, zodat een app-gebruiker direct aan de slag kan.

Bijvoorbeeld voor het aanleggen van een nieuwe stoep, kan een werkpakket worden gemaakt Aanleggen nieuwe stoep met de volgende elementen:

Nu is dit werkpakket gereed om ingepland te worden.

Op deze manier is het exacte werk per werkpakket behapbaar en kan het ingepland worden per app-gebruiker.

Bovendien kunnen alle voorbereidde elementen herbruikt worden voor andere werkzaamheden.

En dit is nog maar het begin van de kracht van Gappless!

Inplannen

Wanneer de verdeling in werkpakketten klaar is, kunnen de werkpakketten ingepland worden per app-gebruiker.