Toegang

Inhoud

Toegang

In Gappless zit volop gevoelige informatie. Natuurlijk moeten er heel veel verschillende mensen tegelijk in kunnen werken die allemaal verschillende doelen hebben.

Gappless is van de grond af aan opgezet om aan alle mogelijke eisen te voldoen. Daarom voldoet zij niet alleen aan de wettelijke privacy voorschriften, maar zit er een uitgebreid rollen-model in verwerkt.

Rollen

Net als in de praktijk, heeft elke gebruiker binnen Gappless één of meer rollen binnen het bedrijf.

De rol bepaalt waar de gebruiker toegang tot heeft en welke acties door hem/haar uitgevoerd mogen worden. Door deze rollen aan de juiste gebruikers te koppelen kan zo voorkomen worden dat iemand inzicht of aanpassingen doet waar dat niet zou mogen.

Bedrijfsniveau

Functioneel beheerder
Gebruikers aanmaken Bedrijfsrollen beheren Activiteiten aanmaken Bedrijfsrollen beheren

Projectniveau

Projectbeheerder Projectlid
Project aanmaken Projectleden toewijzen Objecten aanmaken Locaties aanmaken
Projectrollen beheren Projectactiviteiten toevoegen Werkpakketten aanmaken

App

Uitvoerder Projectlid
Touchforms invullen en versturen

Rollen verdeling

Net als met de verdeling van de organisatie, zijn er per onderdeel specifieke rollen. Uit de naam van de rol is vaak af te leiden welke rechten daartoe behoren. Mocht u zich toch afvragen wat een bepaalde rol doet, kunt u dit hier terugvinden.

Daarnaast zijn rollen onderling ook weer verdeeld aan de hand van de verdeling.

Per bedrijf

Zo zijn er rollen zoals Functioneel beheerder en Projectbeheerder op bedrijfsniveau.

Binnen een bedrijf heeft iemand namelijk altijd dezelfde verantwoordelijkheden. Daarom zijn de rollen op bedrijfsniveau voor alles wat de gebruiker binnen Gappless doet bij binnen een bedrijf.

Wanneer een gebruiker voor verschillende bedrijven werkt, kan deze weer verschillende rechten hebben per bedrijf, denk aan iemand die werkt bij verschillende werkmaatschappijen.

Per project

Op projectniveau zijn er rollen als Projectconfigurator, Projectlid, Uitvoerder, Opdrachtgever en Directeur.

Omdat niet iedereen dezelfde verantwoordelijkheden heeft per project, zijn de projectrollen ook in te stellen per project.

Zo kunt u zorgen dat iedereen enkel toegang heeft waar nodig.