Meldingen

Inhoud

Meldingen

Geen meldingen Ontvangen melding Geopende melding Gekoppelde activiteit
Geen melding Ontvangen Geopend Activiteit

In Gappless kunt u meldingen aanmaken en versturen naar app-gebruikers. Zodra een melding verstuurd is, ontvangt de app-gebruiker een pushbericht en kan hij de melding bekijken door op Meldingen in de menubalk te tikken (plaatje 2).

Een melding geeft in dit scherm de volgende informatie weer:

Melding in behandeling nemen

U tikt op een melding om deze te openen. Een melding bestaat uit de volgende onderdelen (plaatje 3):

Extra info

Als u op dit veld tikt, dan ziet u naast de omschrijving en het meldingtype ook nog een uitgebreide omschrijving (mits ingevuld door uw collega op kantoor).

Bijlagen

De collega die de melding aangemaakt heeft, kan foto’s toevoegen aan de melding. U tikt op dit veld om de foto’s te bekijken en u tikt op een foto om deze te downloaden en/of te vergroten (pinch-to-zoom). Zijn er geen bijlagen, dan is het veld donkergrijs en gebeurt er niets wanneer u erop tikt.

Notities

Als u notities wilt toevoegen aan de melding, dan tikt u hierop. Er verschijnt een tekstveld in beeld.

Op locatie

Zodra u aangekomen bent op de locatie van de melding legt u het tijdstip van arriveren vast door op dit veld te tikken. Is de responseduur inmiddels verstreken, dan dient u een reden in te vullen waarom u te laat bent gearriveerd. Dit is een verplicht veld.

Werk afgerond

Heeft u het werk afgerond, dan tikt u op dit veld. Hiermee legt u vast hoe laat u het werk afgerond hebt.

Activiteiten

Een melding kan voorzien zijn van één of meerdere activiteiten. Dit is een activiteit die door uw collega op kantoor voorgesteld wordt om uit te voeren. De activiteit bevat een touchform waarmee het werk dat uitgevoerd moet worden geregistreerd kan worden.

Als er een rood kruisje staat (plaatje 3), dan betekent dit dat er een activiteit toegevoegd is aan de melding. Om de activiteit te kunnen zien, tikt u op het veld. Staat er een blauw vinkje in plaats van een kruisje? Dan is er geen activiteit toegevoegd.

Met betrekking tot een gekoppelde activiteit heeft u de volgende mogelijkheden:

Afgerond

Als u helemaal klaar bent met uw werkzaamheden, dan tikt u op dit veld. De melding inclusief gekoppelde activiteit(en) wordt nu weer naar kantoor gestuurd waar de melding als voltooid aangemerkt wordt.

Een gekoppelde activiteit die u ingevuld en verzonden heeft, wordt pas verstuurd als u de melding hebt afgerond. Een verzonden activiteit vindt u terug in Geschiedenis.