Tabeloverzichten

Algemeen

Tabeloverzicht voorbeeld

De tab Tabeloverzicht wordt getoond naast de verschillende bomen in het webportaal. In dit overzicht worden alle items die zich in een boom bevinden onder elkaar, als een tabel, weergegeven (zie plaatje). Het tabeloverzicht geeft u een duidelijk overzicht van alle items in een boom en helpt u om een item snel te kunnen vinden in de boom.
In sommige gevallen kunt u in een tabeloverzicht ook de status van een of meerdere items aanpassen. Dit scheelt tijd, want u hoeft de items niet eerst op te zoeken in de boom voordat u deze actie kunt uitvoeren.
Aangezien de gegevens in een tabeloverzicht in een grid worden weergegeven, zijn de mogelijkheden ook hetzelfde als die van een grid. Een tabeloverzicht biedt echter extra functies in relatie tot de bijbehorende boom. Hieronder kunt u lezen wat de mogelijkheden zijn.

Mogelijkheden

Zoeken

Boven elk tabeloverzicht bevindt zich een Zoekveld. Hierin kan vrije tekst ingevuld worden. Dit kunnen cijfers, letters en tekens zijn. U kunt meerdere zoektermen gebruiken door elke keer een spatie te plaatsen tussen twee zoektermen. De tabel wordt automatisch gefilterd op de rijen die voldoen aan de zoekterm(en) die u ingevuld heeft.

Filteren

Op elke kolom in een tabeloverzicht kan een filter toegepast worden. Door het filter van een of meerdere kolommen te gebruiken, verfijnt u uw zoekopdracht door enkel op de geselecteerde kolom(men) te zoeken. Om het filter van een kolom te gebruiken klikt u op , selecteert u een filteroptie en vult u de term in op basis waarvan de filtering moet plaatsvinden. De filtering wordt automatisch toegepast.
Als een filter actief is, dan is het icoontje hiervan zwart. De icoontjes van filters die niet gebruikt worden zijn grijs.

Sorteren

De gegevens in elke kolom zijn ook te sorteren. Door deze functie te gebruiken kunnen items, al dan niet gecombineerd met de zoek- en filterfunctie, nog makkelijker gevonden worden. Om de items in een kolom te sorteren klikt u op de pijltjes links van de titel van de kolom.

Verplaatsen

De volgorde van de kolommen kunt u aanpassen door kolommen te verplaatsen. Om een kolom te verplaatsen klikt u op een kolom, houdt u de muisknop ingedrukt en sleept u de kolom naar de plek waar u de kolom getoond wilt hebben. Daar laat u de muisknop weer los.
LET OP! De verplaatsing wordt ongedaan gemaakt wanneer u het tabeloverzicht verlaat.

Paginering

In een tabeloverzicht wordt gebruik gemaakt van paginering om hele lange lijsten met data overzichtelijk te houden. Dit is zo ingesteld dat er maximaal 100 items per pagina getoond worden. De paginering vindt u rechts onder een tabeloverzicht. Met de pijltjes kunt u door de verschillende pagina’s bladeren, maar u kunt ook in één keer naar de eerste of de laatste pagina gaan.
Het zoeken en het filteren wordt toegepast op alle items in een tabeloverzicht en wordt door de paginering niet beperkt tot slechts de items op de pagina waar u zich bevindt.

Exporteren

De gehele lijst met items in een tabeloverzicht kunt u exporteren naar Excel door op de knop Naar Excel exporteren te klikken.

Vind in boom

Een makkelijke manier om een item in een boom te vinden, is de functie Vind in boom. Deze functie is vooral handig wanneer het een boom betreft die uit vele items bestaat. U voert uw zoekterm(en) in het Zoekveld in en als u het item gevonden hebt, dan selecteert u deze en klikt u op Vind in boom. Vervolgens wordt het item aan u getoond in de boom.

Status bewerken

In de tabeloverzichten van de objectenboom en de werkpakkettenboom heeft u de mogelijkheid om de status van een of meerdere objecten of werkpakketten tegelijkertijd aan te passen.
Dit doet u door in het overzicht een selectie van items te maken en vervolgens op Status bewerken te klikken. In de pop-up kiest u de nieuwe status en bevestigt u uw keuze door op Opslaan te klikken. De status van de items is nu aangepast.