Werkpakketten aanmaken

Inhoud

Werkpakketcategorie aanmaken

1. Ga naar projectniveau.
  2. Selecteer het project waar u werkpakketten aan wilt toevoegen.
  3. Klik in het menu op Voorbereiding en vervolgens op Werkpakketten.
  4. Klik op Nieuw.
  5. Vul de velden in en klik op Opslaan (velden met een * zijn verplicht).
  6. De werkpakketcategorie is aangemaakt en wordt op hoofdniveau van de werkpakkettenboom getoond.

Subcategorie aanmaken

1. Selecteer de werkpakketcategorie waar u een categorie onder wilt plaatsen.
  2. Klik in de regel van deze categorie op .
  3. Vul de velden in en klik op Opslaan (velden met een * zijn verplicht).
  4. De subcategorie is aangemaakt en wordt schuin onder de bovenliggende categorie getoond in de boom.

Werkpakket aanmaken

1. Ga naar projectniveau.
  2. Selecteer het project waar u werkpakketten aan wilt toevoegen.
  3. Klik in het menu op Voorbereiding en vervolgens op Werkpakketten.
  4. Klik op Nieuw om een werkpakket op hoofdniveau van de werkpakkettenboom aan te maken of op in de regel van een werkpakketcategorie om een werkpakket in een categorie aan te maken.
  5. Vul de velden in en klik op Opslaan (velden met een * zijn verplicht).
  6. De werkpakketcategorie is aangemaakt. Selecteer deze.
  7. Klik op Wijzig in werkpakket in het detailoverzicht rechts.
  8. Klik op Ja om te bevestigen.
  9. De categorie is nu omgezet naar een werkpakket met status Concept.
  10. In het tabblad Algemeen kunt u het werkpakket voorzien van verdere informatie.

Als u een werkpakket selecteert, dan ziet u in het detailoverzicht verschillende tabbladen. Per tabblad kunt u items toevoegen waarmee u inhoud geeft aan het werkpakket.

Bewerken

1. Selecteer het werkpakket of de (sub)categorie waarvan u de gegevens wilt bewerken.
  2. Klik rechts in het detailoverzicht op Bewerken.
  3. Om de bewerking te voltooien klikt u op Opslaan.

Dupliceren

1. Selecteer het te dupliceren werkpakket.
  2. Klik in de regel van het werkpakket op .
  3. Selecteer in de pop-up de onderdelen van het werkpakket die u wilt dupliceren en klik op Dupliceer.
  4. Het werkpakket met de gekozen onderdelen is nu gedupliceerd en heeft de status Concept.

Verplaatsen

1. Plaats de cursor op in de regel van het werkpakket of de (sub)categorie die u wilt verplaatsen.
  2. Houdt de muisknop ingedrukt, sleep het item naar de gewenste locatie in de boom en laat de muisknop los.
  3. Het item is verplaatst.

Als een (sub)categorie onderliggende items bevat, dan zullen deze ook verplaatst worden.

(Sub)categorie inklappen en uitklappen

1. Klik in de regel van een (sub)categorie op om deze uit te klappen.
  2. Klik in de regel van een (sub)categorie op om deze in te klappen.

Is het pijltje zwart? Dan bevinden er zich items in de categorie. Is het pijltje grijs? Dan is de (sub)categorie leeg.

Verwijderen

1. Selecteer het te verwijderen werkpakket of (sub)categorie.
  2. Klik in de regel van het item op .
  3. Klik op Ja om te bevestigen.
  4. Het item is nu verwijderd.
Een werkpakket kan verwijderd worden zolang deze de status Concept heeft.
Een (sub)categorie kan verwijderd worden zolang deze geen onderliggende items bevat.

Werkpakket beschikbaar maken voor een app-gebruiker

Wanneer u alle items hebt toegevoegd aan een werkpakket, dan dient het werkpakket gesynchroniseerd te worden met de mobiele app zodat er geregistreerd kan worden vanuit het werkpakket. Hiervoor dient het werkpakket de status In uitvoering te hebben. Dit doet u als volgt:

1. Klik op Bewerken in het tabblad Algemeen van het werkpakket.
  2. Zet de status op In uitvoering.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Het werkpakket zal nu gesynchroniseerd worden met de apps van de app-gebruikers die aan het werkpakket toegevoegd zijn.

Bij de eerstvolgende synchronisatie van de app zal het werkpakket zichtbaar zijn.

Is het werkpakket na synchronisatie niet zichtbaar in de mobiele app van een projectlid?
Kijk dan of de status van de persoon op Actief staat in het werkpakket en in Projectorganisatie.

Voor meer informatie gaat u naar het artikel Het webportaal > Projectniveau > Mijn projecten > Werkpakketten.