Lay-out webportaal

De indeling

De lay-out van het webportaal bestaat uit de volgende elementen:

De oranje balk boven in het scherm is de navigatiebalk. Deze bevat de volgende knoppen:

Links in het scherm, in het donkergrijs, bevindt zich het menu. Deze wordt getoond als u zich op bedrijfsniveau bevindt en wanneer u een project geopend hebt op projectniveau. Het menu kan geopend en gesloten worden door op de hamburgerknop in de navigatiebalk te klikken. Het menu bestaat uit categorieën, zoals Algemeen en Voorbereiding, en menu-items die verdeeld zijn over de categorieën. Door op een categorie te klikken kunt u de onderliggende menu-items verbergen of juist tonen.

Scherminhoud (groene kader)

Wanneer u op een menu-item klikt, dan wordt de inhoud hiervan rechts van het menu weergegeven. Deze inhoud wordt over het algemeen weergegeven in een grid. Daarnaast kan de totale inhoud van een menu-item verdeeld zijn over meerdere tabbladen in het scherm. Deze bevinden zich bovenin tegen de navigatiebalk aan.
Bij sommige menu-items wordt de inhoud weergegeven in een boomstructuur. Wanneer er op een bepaald item in de boom geklikt wordt, dan worden de details van dit item weer getoond in het gedeelte rechts van de boom. Dit is het detailoverzicht.

Detailoverzicht (paarse kader)

Het detailoverzicht is het gedeelte dat weergegeven wordt rechts van een boom. Initieel is deze leeg, totdat u op een item in de boom klikt. Hier verschijnt dan de inhoud die bij het aangeklikte item hoort.