Objecten aanmaken

Inhoud

Object op hoofdniveau aanmaken

1. Ga naar projectniveau.
  2. Selecteer het project waar u objecten aan wilt toevoegen.
  3. Klik in het menu op Voorbereiding en vervolgens op Objecten.
  4. Klik op Nieuw.
  5. Vul in het detailoverzicht de velden in en klik op Opslaan (velden met een * zijn verplicht).
  6. Het object is aangemaakt en wordt op hoofdniveau van de objectenboom getoond.

Object op onderliggend niveau aanmaken

1. Selecteer het object waar u een object onder wilt plaatsen.
  2. Klik in de regel van dit object op .
  3. Vul in het detailoverzicht de velden in en klik op Opslaan (velden met een * zijn verplicht).
  4. Het object is aangemaakt en wordt schuin onder het bovenliggende object getoond in de boom.

Zet de status van een object op Actief om het object toe te voegen aan een of meerdere werkpakketten.

Voor informatie over het importeren van objecten gaat u naar het artikel Het webportaal > Imports > Objecten.

Bewerken

1. Selecteer het object waarvan u de gegevens wilt bewerken.
  2. Klik rechts in het detailoverzicht op Bewerken.
  3. Om de bewerking te voltooien klikt u op Opslaan.

Verplaatsen

1. Plaats de cursor op in de regel van het object dat u wilt verplaatsen.
  2. Houdt de muisknop ingedrukt, sleep het object naar de gewenste locatie in de boom en laat de muisknop los.
  3. Het object is verplaatst.

Als een object onderliggende objecten heeft, dan zullen deze ook verplaatst worden.

Objecten inklappen en uitklappen

1. Klik in de regel van een object op om de onderliggende niveaus met objecten uit te klappen.
  2. Klik in de regel van een object op om de onderliggende niveaus met objecten in te klappen.

Is het pijltje zwart? Dan heeft het object minstens één onderliggend niveau met een of meerdere objecten. Is het pijltje grijs? Dan heeft het object geen objecten op onderliggende niveaus.

Verwijderen

1. Selecteer het te verwijderen object.
  2. Klik in de regel van het object op .
  3. Klik op Ja om te bevestigen.
  4. Het object is nu verwijderd.
Een object kan verwijderd worden zolang deze de status Concept heeft en geen onderliggende objecten bevat.

Voor meer informatie gaat u naar het artikel Het webportaal > Projectniveau > Mijn projecten > Objecten.