Objecten aanmaken

Inhoud

Objecten aanmaken

Stap 10 is het toevoegen van objecten aan een project. In de objectenboom van een project maakt u een decompositie van de objecten. De weergave is een boomstructuur welke handig is voor het opstellen van relaties tussen de objecten. Daarnaast worden de objecten in een tabeloverzicht weergegeven. Als er geen objecten zijn voor het project, dan kan deze stap vanzelfsprekend overgeslagen worden.

Een object aanmaken op hoofdniveau

1. Open een project.
  2. Klik in het zijmenu onder Voorbereiding op Objecten.
  3. Klik op Nieuw in de tab Objectenboom.
  4. Vul in het detailoverzicht de velden in (velden met een * zijn verplicht).
  5. Klik op Opslaan.
  6. Het object is aangemaakt en wordt getoond in de objectenboom op hoofdniveau.

Een object aanmaken op een onderliggend niveau

1. Selecteer het object waar u een object onder wilt plaatsen.
  2. Klik op in de regel van dit object.
  3. Herhaal de bovenstaande stappen 4 en 5.
  4. Het object is aangemaakt en wordt getoond in de objectenboom schuin onder het geselecteerde object.

Zet de status van een object op Actief om het object toe te voegen aan een of meerdere werkpakketten.

Voor informatie over het importeren van objecten gaat u naar het artikel Het webportaal > Imports > Objecten.

Een object bewerken

Objecten kunnen bewerkt, verplaatst en verwijderd worden.

Bewerken

1. Selecteer het object waarvan u gegevens wilt bewerken.
  2. Klik rechts in het detailoverzicht op Bewerken.
  3. Om de bewerking te voltooien klikt u op Opslaan.

Verplaatsen

1. Plaats de cursor op in de regel van het object dat u wilt verplaatsen.
  2. Houdt de muisknop ingedrukt, sleep het object naar de gewenste locatie in de boom en laat de muisknop los.
  3. Het object is verplaatst.

Als een object onderliggende objecten heeft, dan zullen deze ook verplaatst worden.

Objecten inklappen en uitklappen

1. Klik op in de regel van een object om deze uit te klappen.
  2. Klik op in de regel van een object om deze in te klappen.

Is het pijltje zwart? Dan heeft het object onderliggende objecten. Is het pijltje grijs? Dan heeft het object geen onderliggende objecten.

Verwijderen

1. Selecteer het object dat u wilt verwijderen.
  2. Klik op in de regel van het object.
  3. Klik op Ja.
  4. Het object is verwijderd.
Een object kan verwijderd worden zolang het de status Concept heeft en geen onderliggende objecten bevat.

Voor meer informatie over objecten gaat u naar het artikel Het webportaal > Projectniveau > Mijn projecten > Objecten.

Ga door naar de volgende stap Locaties aanmaken.