Bedrijfsactiviteiten aanmaken

Inhoud

Bedrijfsactiviteiten aanmaken

1. Zorg dat u over de juiste rol beschikt om bedrijfsactiviteiten aan te kunnen maken.
  2. Ga naar bedrijfsniveau.
  3. Klik in het zijmenu op Activiteiten en vervolgens op Activiteiten.

Activiteitcategorie aanmaken

1. Klik op Nieuw in de tab Activiteitenboom.
  2. Vul Naam in (verplicht) en eventueel Code en Omschrijving.
  3. Klik op Opslaan.
  4. De categorie is nu aangemaakt en wordt getoond in de activiteitenboom.

Subcategorie aanmaken

1. Selecteer de categorie waar u een categorie onder wilt plaatsen.
  2. Klik op op de regel van deze categorie.
  3. Herhaal de stappen van Activiteitcategorie aanmaken.

Bedrijfsactiviteit aanmaken

1. Klik op Nieuw in de tab Activiteitenboom.
  2. Vul Naam in (verplicht) en eventueel Code en Omschrijving.
  3. Klik op Opslaan.
  4. De activiteit wordt nu getoond in de activiteitenboom als een categorie.
  5. Klik rechts in het detailoverzicht op Wijzig in Activiteitsjabloon.
  6. Klik op Ja.
  7. De activiteit is nu aangemaakt en wordt getoond in de activiteitenboom.

Bewerken

1. Selecteer de activiteit of (sub)categorie waarvan u gegevens wilt bewerken.
  2. Klik rechts in het detailoverzicht op Bewerken.
  3. Om de bewerking te voltooien klikt u op Opslaan in het detailoverzicht.

Verplaatsen

1. Plaats in de activiteitenboom de cursor op op de regel van de activiteit of (sub)categorie die u wilt verplaatsen.
  2. Houdt de muisknop ingedrukt, sleep het item naar de gewenste locatie in de boom en laat de muisknop los.
  3. Het item is verplaatst.

Als u een (sub)categorie verplaatst, dan verplaatst u automatisch ook alle onderliggende categorieën en activiteiten.

(Sub)categorie in- en uitklappen

1. Klik op op de regel van een (sub)categorie om deze uit te klappen.
  2. Klik op op de regel van een (sub)categorie om deze in te klappen.

Is het pijltje zwart? Dan bevinden er zich items in de categorie. Is het pijltje grijs? Dan is de categorie leeg.

Verwijderen

1. Selecteer de activiteit of (sub)categorie die u wilt verwijderen.
  2. Klik op op de regel van het geselecteerde item.
  3. Klik op Ja.
  4. Het item is verwijderd.
Een (sub)categorie mag geen onderliggende items hebben.
Een activiteit kan verwijderd worden zolang deze de status Concept heeft.

Voor meer informatie over de activiteitenboom op bedrijfsniveau gaat u naar het artikel Het webportaal > Bedrijfsniveau > Activiteiten.